"Andra generationens användargränssnitt är ett resultat av vår strävan att tänka i nya banor och inte bara följa branschens gamla "hjulspår""

Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra våra produkter för att svara upp mot användares krav och önskemål. Android OS är den systemplattform som förmodligen är den absolut starkaste på marknaden idag och förekommer flitigt i avancerade teknikprylar som Smart Phones, Surfplattor och i Smart TV Boxar som TizzBird. Viktigt att veta när du väljer Smart TV Box är att Android är en plattform och att den behöver anpassas till produkten.
Vi är nu redo att ta steget till generation 2 av vårt eleganta och användarvänliga menysytem. Det blir möjligt att själv anpassa utseendet och utformningen i högre grad och nytt blir att man kan få gränssnittet mer likt en Android smart telefon med möjlighet att placera Appar lätt tillgängliga på startskärmen.

 

I surfplatttor och smarta telefoner är pekskärm standard och man navigerar gränssnittet med fingrarna. TizzBird har i Generation2 återuppfunit musen som ersättare för finger+pekskärm. Alla funktioner i spelaren kan styras med en trådlös mus vilket underlättar för användare som vill använda TizzBird till mer än bara mediaspelare. Vi räknar med att generation 2 av TizzBirds irmware finns för fri nedladdning i början av Juli 2012.

Funktionerna hos TizzBird blir allt mer likt det du är van med från din PC/Mac, men med din HDTV som bildskärm. Surfa på Internet, kör applikationer från Google Play, Spela spel och inte minst använd TizzBird som den bästa och mest användarvänliga mediaspelaren.

Android eller Mediacenter

I generation 2 av TizzBirds användargränssnitt väljer du Android startskärm [Startbild] eller TizzBird Mediaspelarmeny [TizzBird Launcher].

Den nya startskärmen passar dig som utnyttjar TizzBird till mer än bara mediaspelare och som installerar Appar och Widgets från Google Play på den. På Android-startskärmen kan du placera Widgets och ikoner som startar dina Appar när du klickar på dem. Du får möjlighet att utforma utseendet och funktioner för spelaren efter dina egna önskemål.

Du kan välja bakgrundsbild för din hemskärm från ett antal standardbilder, dina egna bilder eller "levande" bakgrundsbilder. Här nedan ser du några exempel på bakgrundsbilder du enkelt kan välja.

Längst ner på hemskärmen hittar du TizzBirds traditionella Mediaspelar funktioner Movie Browser, Music Browser, Foto Browser, Applications, etc.

     
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
     
     
  TizzBird presenterar dina filmer med ett elegant grafiskt gränssnitt som du kan anpassa efter eget tycke och smak. Spelaren är ansluten till internationella filmdatabaser (IMDb/TMDB) via Internet och hämtar information automatiskt. Du spara dina filmer i mappar som döps till filmtiteln eller använder filmtiteln som filnamn. (undvik extra info som upplösning, codec, etc.).  
     
     
  Markera en fil/mapp och klicka på meny för att få fram alternativ för insamling av filminfo (Scraping). TizzBird söker matchning av namnet på mappen eller filmfilen mot filmtitel i databaserna. På några sekunder får du en snygg presentation av filmens handling, speltid, premiärdatum, genre, etc. plus information om filtyp (container, video-codec, ljudformat, upplösning).  
     
     
  En nyhet i generation 2 av TizzBird gränssnitt är att du kan modifiera utformningen av filmboxarna i ditt mediabibliotek. Du kan välja raka eller rundade hörn samt färgton och bredd enligt exemplet till höger.  
     
     
  Det går även att välja hur många filmboxar man vill presentera per sida. Har du en riktigt stor TV kanske du vill ha plats med så många som möjligt. En mindre TV får du bättre läsbarhet om du väljer färre antal per sida.  
     

 

 

Styr uppspelning med mus

För att du skall slippa växla mellan mus och fjärrkontroll när du styr TizzBird, är hela menysystemet omgjort för att kunna skötas enbart med mus. Användningen är väldigt likt den vi vant oss med från både PC & Mac och det blir många gånger både snabbare och enklare än att använda fjärrkontroll (som självklart även fungerar i Generation 2 GUI).

Musmarkören tonas bort automatiskt om du inte rör musen på en stund. Vill du ta fram menyn som styr uppspelningen enligt bilden till höger, klickar du med musens vänsterknapp.

Här finns alla nödvändiga funktioner för styra uppspelningen och för att ta fram inställningsmenyer för Undertexter, Ljud, Bild, etc. Klicka på minimeringssymbolen för att stänga ner menyn.